Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007




Πολυέλαιοι σε σχήμα τρικάταρτης σκούνας κρέμονται σε δύο σημεία του μεγάλου και άδειου σαλονιού. Πάλι μετέφερε την τραπεζαρία αλλού. Δείγμα απελευθέρωσης από τις επιθυμίες των άλλων.


Σήμερα γιορτάζει το μικρό εκκλησάκι μας...θυμάσαι; Τι ρωτάω; Εδώ δε θυμάσαι άλλα πράγματα. Μερικές φορές αναρωτιέμαι ποιον σκοπό της υπάρξής σου βοηθούν αυτά τα κενά μνήμης που έχεις. Δε γίνεται...! Σε κάτι θα σου είναι χρήσιμα...και νομίζω πως διακρίνω σε τι. Δεν καις τη ζωή σου, όπως εγώ....την αφήνεις να σε οδηγεί σε ήρεμα λιμάνια, αντίθετα με μένα που μόνο στις φουρτουνιασμένες θάλασσες την οδηγώ, για να μπορώ να ζήσω την ένταση του κύματος, να ανασάνω τη μανία του, να βραχώ από το θαύμα του. Για να μπορώ να ζήσω την ομορφιά της επόμενης μέρας καταμεσής στο πέλαγο. Αυτή τη γαλήνη, την ηρεμία του ανοιχτού ορίζοντα...του δίχως όρια και περιορισμούς....τα χρώματα της σαγήνης του....


Πέντε κριτές ...ήταν όλοι τους εκεί, στη μεγάλη σάλα. Κανείς τους δεν μιλούσε, αλλά το βλέμμα τους ήταν απο μόνο του κατήγορο και για άλλη μια φορά έλειπε η υπεράσπιση.



- Γιατί διάλεξες το καράβι για τη δίκη;

(για να μην έχω έξοδο διαφυγής απαντώ....μέσα μου ...και αντικρίζω τους κριτές μου στα μάτια)

6 σχόλια:

iLiAs είπε...

Κατηγορία για ποιο λόγο?
Υπεράσπιση σε ποιο θέμα?

Μου δημιούργησε αλλόκοτα συναισθήματα το κείμενό σου.
Προσπαθούσα να φανταστώ την περιγραφή σου στο μυαλό μου.
Εύχομαι ένα όμορφο ξημέρωμα να έχεις Ελένη.

nicon είπε...

Εγώ απ' όλα αυτά θα κρατήσω τα ανοιχτά πανιά και θα σου ευχηθώ μια καλή και αισιόδοξη μέρα, χωρίς φουρτούνες! :-)

melian είπε...

Όμορφο το ξημέρωμα, Ηλία! Κάθε μέρα που ξυπνάμε είναι όμορφη και γεμάτη υποσχέσεις.... αρκεί να είμαστε υγιείς και να έχουμε μάτια για να δούμε τη μοναδικότητά της.
Ελπιζω κάπως να καταπράυνα τα αλλόκοτα συναισθήματα που σου δημιούργησε το κειμενο.

Όσον αφορά την αλληγορικότητα του κειμένου....δεν είναι ανάγκη να είσαι ένοχος για να κατηγορηθείς...κι ακόμη ...οι άνθρωποι που συνηθως απαλλάσσουν τον εαυτό τους από κάθε ευθύνη, είναι τόσο αυτάρεσκοι, τόσο σίγουροι για την ορθότητα της σκέψης και του βίου τους, που εύκολα μεταβάλλονται σε κατήγοροι (αφού έχουν πάντα δίκιο....;)

Καλή σου μέρα!
:)

melian είπε...

Nicon,είμαι πια σίγουρη, πώς ξέρεις να εστιάζεις στο σωστό σημείο...
:)
Να εισαι καλά!
Καλή σου μέρα!

Rynoventoux είπε...

Ελένη καλησπέρα! Το κείμενό σου είναι συγκινητικό, ιδίως η στιγμή της θαλάσσιας νηνεμίας μετά την αντάρα, που μου φάνηκε πολύ εικονοπλαστική. Ωραίο και το μουσικό θέμα που επέλεξες..

melian είπε...

Καλησπέρα, Νίκο!
Ναι, ειναι ωραία η γαλήνη μετά την τρικυμία.... Και η ίδια η τρικυμια είναι ωραία. Σε κάνει να νιώθεις ζωντανός....
Όσο για την Amelie μου, συχνα την ανεβοκατεβάζω, καθώς πολύ αγαπημένο μουσικό θέμα!
:)